2011. február 2., szerda

Menyasszonyi ruha - hogyan válasszunk menyasszonyi ruhát

A legtöbb nő álma, hogy egyszer hófehér ruhában oltár elé állhasson, mindenki őt csodálja, az a nap szinte csak róla szóljon. Ám nem mindegy, milyen ruhát veszünk fel a Nagy Napon, fontos, hogy divatos legyen, de ne hivalkodó, gyönyörű és mégis kényelmes. A kiválasztott ruhának meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, mint például az egész napos „kiképzés”, ami értelem szerűen éjfélig tart, utána kicsit lazíthatunk. 

De nem csak a Ruha a fontos, hanem az is hogyan viseljük. Ha nem érzed jól magad a ruhában, akkor nem leszel természetes, mozgásod túl művi lesz. Ezt persze senki sem szeretné, ezért kényelmes menyasszonyi ruhát válassz. 
Legelső szempont azonban a ruha kinézete, például tetszik-e rajta a textilvirág, vagy jól áll-e pánt nélküli, esetleg A vonalú legyen-e vagy sem. A mai divat már az egyszerű, letisztult formák felé hajlik igazán, bár sok neves tervező ruhái ráncoltak, rakottak, tele vannak tüllel, és nem mindegyik fehér. Megtalálható köztük minden szín, a szürkétől a tört fehéren át a rózsaszínig. 

A ruhapróba
Ide jó ha magaddal viszed édesanyádat, vagy azt, akinek az ízlésében leginkább megbízol. (Vőlegényt tilos! Neki fárasztó ez az egész és különben is had legyen menyasszonya meglepetés a számára! ) Vigyél magaddal olyan magas sarkú cipőt, amilyet az esküvőn viselni fogsz, így helyesen fogod látni az arányokat. Bátran próbálj fel olyan ruhát is, amibe elsőre esetleg nem szerettél bele, hiszen a ruha felvéve, abronccsal, alsószoknyával sokszor teljesen másképp mutat, mint a vállfán lógva. Ajánlatos a praktikumra, táncra is gondolni és olyan modellt választani, amelyiknél az abroncs vagy uszály lekapcsolható.

A menyasszony alkata
Valamilyen elképzelésed  mindenképpen legyen, amikor választani indulsz. Legalább körvonalaiban határozd el a színt, stílust, fazont. Mindenképpen az alkatodnak megfelelőt válassz. Ehhez egy kis segítséget nyújtunk:
Körte alkat: Keskeny felsőtest, karcsú derék, széles csípő, erős comb jellemzi. Nem ajánlott: nyakpántos, vagy amerikai vállas ruha, illetve szűk szoknya. Előnyös: derekat hangsúlyozó blézer, szélesen kihajtott gallér, enyhén A vonalú szoknya.
Deltás alkat: Széles felsőtest, hangsúlyos váll, keskeny csípő és gyakran nagy mell jellemzi. Nem ajánlott: váltöméses ruha, nagy mell esetén világos mellrészű ruha. Előnyös: Mély V-nyakkivágást adó gallér, mely függőlegesen megosztja a mellrészt, keskenyítve ezzel a felsőtestet. Egyenes vonalú, vagy szűk szoknya.
Molett alkat: Domború, telt idomok. Nem ajánlott: Rövid, szűk blézer, alakra simuló ruha, húzott szoknyarészű ruha, térd feletti ruhahossz, merev anyagú ruha. Előnyös: az alakot függőlegesen megosztó, enyhén bővülő ruha, mely vékonyít, valamint a mély, ovális vagy a V-kivágás.
Kis termet: Alacsony, filigrán alkatú, vékony csontú. Nem ajánlott: nagyon bő szoknyás ruha, hosszított blézer. Előnyös: sellő fazonú ruha, mely kiemeli a karcsúságot. Alakra simuló, egyenes szoknyás öltözet és nem túl mély nyakkivágás.
Állapotos: Az alak sziluettje és térfogata folyamatosan változik. Nem ajánlott: derékban szabott ruha. Előnyös: princessz fazonú ruha, mely a mellet hangsúlyozza. Mély nyakkivágás.

Kiegészítők
Minden menyasszony (és minden nő) tudja, hogy önmagában a ruha nem ér semmit, kiegészítőkre is szükség van. Először is el kell döntened, hogy szeretnél-e fátylat, vagy sem. Ha igen, akkor meg kell néznünk milyen hosszúságú áll jól, mert ugyebár itt is mindenféle méret megtalálható. Aztán a kesztyű. Ha szeretnél, választhatsz a csuklóig érőtől az egészen hosszúig bármekkorát, de ilyenkor figyelni kell a menyasszonyi ruhaszabására is, nehogy átess a ló túloldalára. Itt is a kevesebb több elméletet vetik be sokan, ami nagyon is igaz. Nem akkor leszünk szépek, ha túlcicomázzuk magunkat. Legyünk visszafogottak, sokakat lenyűgözünk majd vele. Főleg a párunkat. 
Tehát a fátyol és a kesztyű már megvan, jöhet a cipő. Lehet magas sarkú, de három-négy centi bőven elég. Gondolj arra, hogy valószínűleg egész éjjel táncolni fogsz, és egy lábfájás senkinek sem hiányzik, főleg ilyenkor. 
Ha mindezek kiválasztásával elkészültél, már csak az ékszert kell megnézni. A lényeg, hogy passzoljon a menyasszonyi ruhához, és ez is legyen visszafogott.

Kedves menyasszonyok! Nincs más hátra, mint hogy sok sikert (és jó szórakozást) kívánjak a menyasszonyi ruha kiválasztásához, és nem utolsósorban Sok Boldogságot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése